Kritika: Jack Reacher: Elvarázsolt dollárok, Ne add fel könnyen

A napokban rájöttem, hogy igazából én szeretem a krimiket, szóval egy újabb műfajt tudhatok a kedvencemnek a Sci-fi, és a Fantasy mellett.

Ez a megvilágosodás pedig a Lee Child által írt Jack Reacher sorozaton keresztül jött, aminek az első két kötetét csaknem két nap alatt olvastam el.
Hasonló a Gregg Hurwitz által írt X Árva című sorozatához. Azt nem mondom, hogy jobb egyik a másiknál, mivel bizonyos okokból kifolyólag mindkét könyvet szeretem.

Jack Reacher egy már egész fiatal leszerelt katonai rendőr, aki a megtakarított pénzéből él, és kóborol a világban, mindenféle kalandokba keveredve.
Lee Child első könyve, az Elvarázsolt dollárok röviden arról szól, hogy Reacher leszáll egy buszról, hogy megnézze egy halott énekes sírját, akiről a bátyja beszélt neki, ám ekkor gyilkosság vádjával letartóztatják.
Hála az eszének, és a sok-sok tapasztalatainak, végül sikerül megoldania, hogy ő is bekerüljön a nyomozásba, mikor kiderül, hogy nem ő a gyilkos.
Miközben a rendőrök, illetve ő a nyomokat kutatják, olyan érdekes dolgokra bukkannak, mint például a dollárhamisítás.

A Ne add fel könnyen regényben Reacher javarészt fogoly a véletlennek köszönhetően, a társasága pedig nem más, mint az amerikai elnök keresztlánya

Fogalmam sincs, hány kötete van – vagyis huszonötöt találtam, de tudom, hogy amilyen Jack Reacher könyvet csak lehet, el fogok olvasni.
Nem tudok benne hibát találni, egyszerűen ez a sorozat – még ha csak két kötetet is olvastam el belőle eddig, de már most látom, hogy olyan, mint amilyennek lennie kell.

Ahogy láttam, lesz belőle sorozat is.
Itt elolvashatod, ha érdekel.
Készült már Reacher kalandjaiból két film, viszont azok nem sikerültek valami jól.

Tetszenek a sztorikban a csavarok, a mindenféle ötletek, egyszerűen minden.
Lehetséges, hogy a harmadik kötetről fogok írni egy hosszab kritikát, de nem még tudom.

Mindenesetre aki szeretné, az olvassa el, ha szereti az akciódús, izgalmas könyveket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük